Der kan lige pludselig opstå situationer, hvor du kommer til skade og derfor har brug for at blive fragtet til hospitalet. Hvis du er kommet galt af sted, vil du ofte blive transporteret i en ambulance til hospitalet. Det er dog også muligt at blive transporteret med liggende transport, hvis patienten ikke har brug for akut behandling. Hvis du har behov for at ligge ned i transporten, er det altså en mulighed at vælge liggende sygetransport frem for ambulancen. Her i artiklen kan du læse mere om, hvad transporten indebærer.

Tilbud til patienter
Det kan være, at du en dag kommer så slemt til skade, at du bliver nødt til at ligge ned på vej til hospitalet. Det er de færreste, der har en bil, hvor der er plads til at ligge ned, og derfor har du måske brug for hjælp til at komme på hospitalet. Den liggende transport kan bruges, hvis patienten har brug for at ligge ned, når han eller hun skal fragtes fra hjemmet til hospitalet. Det er dog også muligt at bruge transporten til at fragte patienten mellem speciallæger eller plejecentre.

I tilfælde af uheld er det altså muligt at blive fragtet, så patienten kan blive behandlet. Med i bilen er der også reddere, som er opmærksomme på patienten. Du kan altså være sikker på, at den liggende sygetransport er sikker og tryg, hvis der skulle opstå uheld. Redderne holder øje med dig, og de sørger for de mest optimale rammer.

Ingen akut behandling
Det er vigtigt at vide, at der er forskel på at blive fragtet med liggende transport og en ambulance. I en ambulance vil der være udstyr til rådighed for redderne. Her har de mulighed for at finde medicin og værktøjer frem, hvis der bliver brug for behandling af patienten på køreturen. Ambulancen bliver derfor kun brugt til at fragte patienter, der har akut brug for hjælp.
I modsætningen til ambulancen har redderne ikke mulighed for at behandle patienten på køreturen i den liggende sygetransport, da der ikke er medicin og udstyr til rådighed. Denne form for transport bliver derfor udelukkende brugt, hvis en patient har brug for at ligge ned under transporten. Det er dermed ikke patienter, der akut skal i behandling, som bliver fragtet med liggende sygetransport. Redderne vil dog stadig være til stede i bilen, så de kan støtte patienten og skabe et trygt rum på køreturen.