Med et brand- eller førstehjælpskursus med LifeAid gør du en forskel: Ikke nok med, at du bliver undervist af dygtige og erfarne instruktører, men du udvikler evner og overskud, der kan blive forskel på liv og død. Det første skridt tages ved at bestille kurset – allerede her vises der ønske om at forbedre sig og blive et værktøj, der kan hjælpe andre i krisesituationer.

Hvorfor er et førstehjælpskursus en god idé?

Et førstehjælpskursus er godt at have med sig af en lang række grunde: Først og fremmest ved man aldrig, hvornår man befinder sig i en situation, hvor førstehjælp er påkrævet, og måske er man den eneste, der kan assistere. Førstehjælp er påkrævet til kørekort, men det er godt at få sine evner pudset op fra tid til anden. På den måde er man altid på bedste fod, hvis man skulle være så uheldig at befinde sig i en nødsituation.

Førstehjælp kan holde et menneske i live, til bedre hjælp ankommer, og er derfor en medalje af stolthed, man kan bære med sig.

Et eller flere førstehjælpskurser ser desuden godt ud på et CV, idet det viser en arbejdsgiver, at man er seriøs og kan tage ansvar, hvis ens kolleger eller en kunde får et ildebefindende. For medarbejdere opbygger et førstehjælpskursus selvtillid, idet kompetencer og evner forbedres og skærpes, inden nødsituationen opstår.

Hvorfor er et brandkursus en god idé?

Brand kan være påsat, men det kan også opstå spontant. Det kan være en ovn eller en vaskemaskine, der overopheder, eller noget så simpelt som et stearinlys, der er placeret det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Med et brandkursus er du klar til at evakuere og sørge for dine medmennesker omkring dig. På den måde kan du tage ansvar og sørge for, at alle kommer godt ud af en bygning, inden ilden tager fat, eller håndtere flammerne, inden de kommer ud af kontrol.

Det virker måske simpelt nok at slukke en brand, men man ved aldrig, hvordan man reagerer på situationen. Et brandkursus forbereder dig mentalt, så du, på trods af chok eller mild panik, vil kunne bevare overblikket og gribe til handling, så situationen bliver håndteret bedst muligt.

Et brandkursus øger sikkerheden i en bygning, og jo flere, der kender til den korrekte procedure i tilfælde af brand, desto større er sandsynligheden for, at ingen kommer til skade.